Fundacja Onkologiczna Rakiety prowadzi rekrutację do udziału w zadaniu pn. „Zwiększenie dostępu osób z niepełnosprawnościami do rehabilitacji zawodowej i społecznej”.
Projekt skierowany do 10 dorosłych osób posiadających orzeczenie o niepełnosprawności w stopniu znacznym lub umiarkowanym, zamieszkałych na terenie woj. małopolskiego: m. Tarnów, powiat tarnowski, dąbrowski, brzeski oraz pow. bocheński bez względu na ich status na rynku pracy (bezrobotni, bierni zawodowo, pracujący).

Podstawę działań w projekcie stanowi diagnoza potrzeb dokonana przez menadżera opieki polegająca na przeprowadzeniu pogłębionego wywiadu, dokonania analizy sytuacji rodzinnej, zdrowotnej, zawodowej i na tej podstawie przygotowanie dokumentu zawierającego rodzaj i intensywność wsparcia udzielanego danemu beneficjentowi w ramach usług asystencji osobistej w średnim wymiarze 118 godzin.

Zadanie  jest realizowane w formie świadczenia usług asystenckich w ramach pobytu dziennego w miejscu zamieszkania osoby z niepełnosprawnościami.

UDZIAŁ W PROJEKCIE JEST BEZPŁATNY. REKRUTACJA PROWADZONA JEST DO WYCZERPANIA MIEJSC.

Więcej informacji odnośnie projektu możesz uzyskać, kontaktując się z naszym biurem.

al. Rzeczypospolitej 2/U-2, 02-972 Warszawa
tel: 662 598 232

Zadanie realizowane  przy wsparciu finansowym środków PFRON będących w dyspozycji Województwa Małopolskiego w ramach konkursu ofert na realizacje zadań publicznych Województwa Małopolskiego z zakresu rehabilitacji zawodowej i społecznej osób niepełnosprawnych w 2023 r.Rodzaj zadania publicznego:  Działalności na rzecz osób niepełnosprawnych – Zwiększenie dostępu osób z niepełnosprawnościami do rehabilitacji zawodowej i społecznej

Całkowita wartość zadania: 66 900.00 zł