Jeśli chcesz aktywnie pomóc w zbiórkach funduszy na Podopiecznych lub Fundację, np. poprzez zorganizowanie własnego wydarzenia – poniższe informacje są właśnie dla Ciebie!

Fundacja Rakiety promuje profilaktykę onkologiczną oraz wspiera swoich Podopiecznych na każdym etapie ich leczenia. Jedną z form takiej pomocy jest organizacja zbiórek na rzecz Funduszu Ratunkowego, leków nierefundowanych czy też zabiegów wzmacniających organizm podczas chemioterapii. Robimy wszystko, aby wspierać nie tylko osoby chorujące, ale także ich rodziny i bliskich.

Zbiórki organizowane przez rodzinę, przyjaciół, współpracowników czy lokalną społeczność to nie tylko pomoc materialna czy finansowa, ale także okazanie bezpośredniego wsparcia choremu podczas jego drogi do zdrowia. Chcąc jak najbardziej wspierać takie inicjatywy oferujemy swoją pomoc na każdym etapie planowania i realizacji zbiórki.

Jak mogę pomoc?

• Zorganizuj jednorazową zbiórkę na FB [wkrótce filmik instruktażowy)
  • Zorganizuj zbiórkę w formie grupy licytacji  [wkrótce tutorial ze wskazówkami]
  • Zorganizuj event – wydarzenie offline typu charytatywny kiermasz, bal, piknik, bieg, warsztaty

Pomożemy Ci w organizacji Twojego wydarzenia.

Możesz na nas liczyć w kwestiach m.in:

• pomocy przy opracowaniu materiałów graficznych (wsparcie od strony graficznej w przygotowaniu wzorów plakatów, ulotek, koszulek, wizytówek, wszelkich innych materiałów graficznych – jednak ważne jest dla nas zgłoszenie takiej potrzeby z większym wyprzedzeniem czasowym)
  • promocji wydarzenia (udostępnienie wydarzenia na naszych profilach społecznościowych, w grupie Przyjaciół Fundacji, w newsletterze Fundacyjnym), w miarę możliwości dystrybucji ulotek
  • zapewnieniu puszek do przeprowadzenia zbiórki (przygotowanie obklejonych, zaplombowanych puszek; zapoznanie z zasadami zbiórki publicznej, sposób wpłat i wypłat darowizn)

Fundacja Rakiety posiada stała zgodę na organizację zbiórek publicznych, dzięki czemu każdy, kto chce aktywnie pomóc w zbieraniu funduszy na konkretnego podopiecznego, bądź też na samą Fundację, może to zrobić we współpracy z Nami.

• obecności Fundacji na Twoim wydarzeniu (przygotowanie stoiska fundacyjnego, wyposażonego w puszki / sprzęt do płatności bezgotówkowych, prowadzenie aukcji / kiermaszów, warsztatów dla dzieci, warsztatów prozdrowotnych i profilaktycznych). Decyzję o udziale fundacji w wydarzeniu podejmujemy każdorazowo na podstawie kalendarza wydarzeń i możliwości zespołowych.

Niezbędne dokumenty do pobrania

Materiały do pobrania

To od czego zacząć?

Zapoznaj się z powyższymi informacjami i tutorialami, a jeśli nadal masz pytania – skontaktuj się z nami, a my podpowiemy jak zrealizować Twój pomysł w najefektywniejszy sposób!

W sprawie promocji online: [email protected] 884 821 952

W sprawie organizacji zbiórek do puszek (zbiórek publicznych):  733245555