To, co w tej chwili czujesz, to bezradność? Czujesz, że brakuje Ci wiedzy medycznej? Nie wiesz, jak podjąć rozmowę i zachować się w obecności chorej osoby? To naturalne, jesteś w nowej dla siebie sytuacji.
Dlatego proponujemy Ci następujące rozwiązania:

• udostępnienie subkonta
  • Skorzystaj z bazy wiedzy dostępnej na naszej stronie
  • Skorzystaj z porady psychologa
  • Dołącz do naszego Programu Pomagam Odpowiedzialnie, który nauczy Cię współpracy z osobą dotkniętą chorobą
  • Skontaktuj się z nami – jesteśmy tu po to, żeby Ci pomóc

Skorzystaj ze wsparcia specjalistki HR

Magdalena Kamińska

Menedżer HR z ponad 30 letnim stażem pracy w dziale HR w firmie farmaceutycznej GSK.

Obecnie w Fundacji pracuje w charakterze wolontariuszki.

W swojej pracy zawodowej poznała wszystkie obszary HR – od formalnych obejmujących znajomość prawa pracy, tworzenie i wdrażanie regulaminów czy polityk, do tematów związanych z relacjami pracowniczymi m. in. prowadzenie procesów wyjaśniających zażalenia.

We współpracy z dostawcami zewnętrznymi organizowała akcje prozdrowotne dla pracowników, prowadziła warsztaty dla menedżerów i pracowników z wybranych aspektów prawa pracy, komunikacji menedżerów z pracownikami – np. „Jak komunikować się z pracownikiem/pracodawcą w przypadku nieobecności z powodu choroby”. Koordynowała proces wdrażania przez pracodawcę programu prozdrowotnego, który miał na celu wsparcie osób z chorobami nowotworowymi w miejscu pracy.

Magda mówi o sobie: „Zawsze najważniejszy jest dla mnie człowiek. Praca z ludźmi daje mi najwięcej satysfakcji, lubię dzielić się swoim doświadczeniem i dlatego misja Fundacji Onkologicznej Rakiety jest mi bardzo bliska.”

Jeśli masz pytania dotyczące kwestii zatrudnienia, funkcjonowania w miejscu pracy w trakcie leczenia choroby onkologicznej lub ktoś z Twoich bliskich mierzy się z problemem tego rodzaju albo sam/a zatrudniasz osobę chorą, skontaktuj się z nami. Możemy umówić Cię na bezpłatną konsultację z Magdą, która doradzi Ci, jak odnaleźć się w takiej sytuacji i jakie przysługują Ci prawa.

kontakt przez:
Aleksandra Cabała: 733245555, [email protected]