Jesteś osobą chorą onkologicznie? Choroba wywróciła Twoje życie do góry nogami? Czujesz, że nie możesz sobie z tym poradzić? Nie zwlekaj i zadbaj o swoje samopoczucie. Nasi specjaliści pomogą Ci przywrócić równowagę psychiczną.

Twój bliski jest chory onkologicznie? Nie wiesz, jak mu pomóc? Czujesz się bezradny? Masz wrażenie, że tracisz z nim bliski kontakt? Jest w Tobie pełno obaw, z którymi nie możesz sobie poradzić? Skontaktuj się z nami, zadbamy o Twoje zdrowie psychiczne.

Aby umówić się na konsultację z psychologiem lub psychiatrą wystarczy, że skontaktujesz się z Aleksandrą Ochlik. Ola jest naszą Koordynatorką Obszaru Społecznego i umówi Cię na wizytę najszybciej jak to będzie możliwe. Z Olą skontaktujesz się pod numerem 577 899 615.

Konsultacje są bezpłatne dla Podopiecznych naszej fundacji i ich bliskich!

Napiszcie do nas!

Poznaj naszych specjalistów

Ilona Stankiewicz

Psycholog, psychoonkolog

Ukończyła studia magisterskie z psychologii klinicznej oraz studia podyplomowe z psychoonkologii w praktyce klinicznej w CM UJ. Członek Polskiego Towarzystwa Psychoonkologicznego.

Zdobywała doświadczenie współpracując m.in. z Fundacją Dobrze Że Jesteś-Centrum Onkologii w Warszawie, Hospicjum Onkologicznym im. św Krzysztofa w Warszawie, Hospicjum im. Anny Olszewskiej w Skierniewicach.

Aktualnie pracuje jako psychoonkolog w Klinice Hematologii, Transplantologii i Chorób Wewnętrznych oraz Klinice Onkologii Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego wspierając psychologicznie pacjentów chorych hematoonkologicznie i onkologicznie oraz członków ich rodzin.

Pracuje również indywidualnie głównie z osobami dorosłymi na każdym z etapów choroby nowotworowej oraz ich bliskimi, a także z osobami z innymi chorobami przewlekłymi, niepełnosprawnościami oraz ich opiekunami.

Ola Tobota-Różańska

Psycholog, pedagog, certyfikowany psychoonkolog nr 67 oraz certyfikowany superwizor psychoonkologii nr 31 Polskiego Towarzystwa Psychoonkologicznego.

Wykładowca studiów podyplomowych: Psychoonkologia w Akademii Ignatianum w Krakowie, Interwencja Kryzysowa w Instytucie Psychologii Zdrowia w Warszawie. Prelegentka konferencji naukowych poświęconych m.in. psychosomatyce i chorobom przewlekłym. Autorka wielu publikacji naukowych np.: w: „Praktyczny podręcznik psychoonkologii dzieci i nastolatków” pod red. Marii Rogiewicz, Kraków 2015, Wyd. Medycyna Praktyczna. Członek Zarządu Polskiego Towarzystwa Psychoonkologicznego i Członek Zarządu Stowarzyszenia „Sarcoma” w Centrum Onkologii Marii Curie-Skłodowskiej w Warszawie. Od kilkunastu lat pracuje w Klinice Onkologii i Chirurgii Onkologicznej Dzieci i Młodzieży w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie, oraz od kilku lat w Poradni Zdrowia Psychicznego, Poradni Psychoonkologii IMID. Pracuje z pacjentami, z ich rodzinami i bliskimi na wszystkich etapach choroby i jej leczenia.

Prowadzi terapię psychologiczną, pedagogiczną i psychoonkologiczną pracując indywidualnie lub grupowo: z dziećmi, młodzieżą i z dorosłymi. Praca przebiega pod superwizją certyfikowanego superwizora PTP i PTPO

Aneta Michalska

Lekarz psychiatra

Pracuje z pacjentami od 2015 roku. Doświadczenie zdobywała na oddziałach Szpitala Nowowiejskiego w Warszawie. Obecnie pracuje w III Klinice Psychiatrycznej Instytutu Psychiatrii i Neurologii. Uczestniczyła w licznych szkoleniach i konferencjach z zakresu psychiatrii i psychologii. Specjalizuje się w diagnostyce i leczeniu nerwic, zaburzeń depresyjnych i zaburzeń odżywiania, a także we wsparciu osób LGBTIQ. Pracuje również z pacjentami z zaburzeniami adaptacyjnymi i doświadczającymi przewlekłego stresu.

Konsultacje dla Podopiecznych są prowadzone za pośrednictwem Centrum Terapii Dialog.

Piotr Krawczyk

Lekarz psychiatra

Pracuje z pacjentami od 2013 roku. Doświadczenie zdobywał pracując w Oddziale Chorób Afektywnych II Kliniki Psychiatrycznej Instytutu Psychiatrii i Neurologii a także, jako lekarz opieki paliatywnej w Hospicjum św. Krzysztofa w Warszawie. Obecnie pracuje w Narodowym Instytucie Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie – Państwowym Instytucie Badawczym jako psychiatra-konsultant w oddziałach Instytutu. Specjalizuje się między innymi w leczeniu zaburzeń nastroju, zaburzeń snu oraz zaburzeń psychicznych współwystępujących z chorobami somatycznymi.