E-senior 2.0

Międzypokoleniowa cyfryzacja Warszawy – poziom podstawowy

KOMUNIKAT!

Szanowni Państwo!

w związku z obecną sytuacją epidemiczną oraz Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 23 października 2020 r. podjęliśmy decyzję o czasowym zawieszeniu zajęć w ramach projektu „E-senior” do odwołania. Zajęcia zostaną wznowione kiedy tylko sytuacja sanitarno-epidemiologiczna na to pozwoli. Informacje nt. projektu będą pojawiać się na bieżąco.

Życzymy zdrowia!

*****************************************************************************************************************************************

Fundacja „Znajdź Pomoc” zaprasza wszystkich Seniorów z M.St. Warszawy do udziału w projekcie pn. „E-Senior 2.0 – Międzypokoleniowa Cyfryzacja Warszawy – poziom podstawowy”, który finansowany jest z budżetu Miasta St. Warszawy. Projekt skierowany jest do mieszkańców Warszawy powyżej 60. roku życia, zainteresowanych zapoznaniem się z obsługą komputera oraz poruszania się i komunikowania w sieci Internet. Projekt będzie realizowany do 31.12.2021 r.

Adresatem zadania są seniorzy nie korzystający wcześniej z urządzeń cyfrowych. Podczas kursów nauczą się oni praktycznego wykorzystania komputerów i Internetu w życiu codziennym. Celem jest, aby po zakończonym kursie seniorzy znali podstawy obsługi komputera i Internetu, potrafili wysyłać wiadomości email oraz wykorzystywać tę wiedzę w samorozwoju i codziennych działaniach.

Projekt skierowany jest również do wolontariuszy ze szkół średnich i uczelni wyższych w wieku 14- 25 lat, którzy będą wspierać seniorów podczas ich udziału w kursach komputerowych.

Tematyczne kursy prowadzone będą na poziomie podstawowym przy wsparciu profesjonalnych trenerów i zespołu wolontariuszy z warszawskich szkół i uczelni wyższych. Wolontariusze będą aktywnie wspierać pracę trenerów, pozwalając przy tym na bardziej zindywidualizowane podejście do szkoleń i ich skuteczność.

Jeśli jesteś zainteresowany – zadzwoń!

Tel. 732 642 222 lub 22 299 29 28

POSZUKUJEMY WOLONTARIUSZY DO PROJEKTU

Osoby zainteresowane prosimy o zapoznanie się z Ogłoszeniem o naborze, Regulaminem rekrutacji oraz o przesłanie wypełnionego i podpisanego Formularza zgłoszeniowego na e-mail: l[email protected]