Beata Radomska

Mimo mojej choroby na świat szczęśliwie przyszedł Wojtuś. Teraz ma już 3 lata, a ja dalej walczę z rakiem. - Beata Radomska

111 684,20 zł z 150 000,00 zł

10-03-2022

Pozostało na subkoncie

Zbiórka na:

kontynuacja leczenia (konsultacje lekarskie, badania, leki)

Aktualizacje:

Aktualizacja z dnia 01.02.2022

W maju 2020 roku po raz kolejny Beata musiała przejść operację nogi, w związku z poluzowaniem się elementu endoprotezy w części udowej nogi. W międzyczasie po zleconych badaniach kontrolnych PET w lipcu dowiedziała się o przerzutach do obu płuc. Została zoperowana w styczniu 2021 roku (usunięcie 2 guzków z lewego płuca), po czym przyjęła 4 cykle chemioterapii w DCO Wrocław.
Aktualne wyniki badań PET (styczeń 2022) pokazują, że choroba nadal jest aktywna w płucach oraz w dalszym ciągu w nodze.
Leczenie onkologiczne trwa. Za kilka dni Beata po raz kolejny rozpocznie chemioterapię. Prosimy o wsparcie, bo zebrane do tej pory środki zostały już prawie w całości wykorzystane. W związku z powrotem do leczenia zwiększamy też kwotę zbiórki.

Aktualizacja z dnia 16.03.2020

U Beaty dobre informacje - wyniki badań są bardzo dobre. W najbliższych tygodniach czeka ją tylko wymiana części endoprotezy. A Wojtuś rośnie jak na drożdżach ;)

Aktualizacja z dnia 19.06.2019

Dzisiaj na świat przyszedł Wojtuś. Teraz Beatę czekają dokładne badania, które pozwolą opracować dalszy plan leczenia.

Marzenie:

Mam 33 lata. Z zawodu jestem organizatorką turystyki i rekreacji, ratowniczką WOPR i instruktorką pływania, z zamiłowania – pasjonatką fotografii, a na co dzień – żoną i mamą 5-letniej córeczki.

W lipcu 2014 roku – dwa miesiące po urodzeniu córki – wykryto u mnie chorobę nowotworową (mięsak Ewinga – złośliwy nowotwór kości oraz tkanek miękkich). Przyjęłam 3 cykle chemioterapii w Warszawie, poddałam się operacji oszczędzającej kończynę, następnie odbyła się radioterapia oraz długa i wyczerpująca rehabilitacja w Legnicy.

Cztery lata później tj. w listopadzie 2018 r. nastąpił nawrót choroby. W międzyczasie niespodziewanie zaszłam w drugą ciążę – jestem w 2 miesiącu i w tych okolicznościach muszę po raz kolejny zmierzyć się z tą ciężką chorobą. Grozi mi amputacja kończyny. Istnieje również ryzyko powikłań dla rozwoju dziecka w związku z leczeniem onkologicznym. W tej sytuacji razem z mężem martwimy się o przyszłość podwójnie – walczymy o zdrowie zarówno moje, jak i maluszka.

Obecnie koszty związane są głównie z konsultacjami lekarskimi, dojazdami do szpitala, suplementami diety oraz środkami leczniczymi. Jeśli dojdzie do amputacji nogi, niezbędna będzie również rehabilitacja oraz zakup protezy.

Dane do przelewu:

Beata można też wesprzeć przelewem na konto:

USD:

PL54 1050 1025 1000 0090 8058 1367