Zosia Sołowiej

Zawsze byłam aktywna – pływałam, tańczyłam, jeździłam na nartach. Obecna sytuacja – kiedy jestem osłabiona i nie mogę robić tego, co wcześniej – jest dla mnie trudna do zniesienia. – Zosia Sołowiej

12-10-2021

koszty dojazdu, dieta, leki, suplementy, rehabilitacja

AKTUALIZACJE:

Aktualizacja z lutego 2024r.

Jestem po operacji wznowy nowotworu w tej samej nodze. Odcięto mi przyczepy mięśni wchodzących w skład mięśnia czworogłowego. Utraciłam też czucie w kolanie i po wewnętrznej stronie uda. Muszę odbywać codzienną rehabilitację pod okiem specjalistów, która wymaga ogromnych nakładów finansowych. Nie jestem w stanie im sprostać.

Będę bardzo wdzięczna za wsparcie.

Aktualizacja z kwietnia 2023r.

W ostatnich tygodniach Zosia była diagnozowana pod kątem wznowy w tkankach miękkich. Niestety wyniki potwierdziły się.
Przed Zosią kolejne wyzwanie i kolejny cykl chemioterapii. Zosia nie przestaje dzielnie walczyć o zdrowie i swoje marzenia.

Dziękujemy wszystkim za okazane wsparcie!

Aktualizacja z października 2022r.

Z powodu zwichnięcia endoprotezy stawu biodrowego, 26.09.22r. Zosia była reoperowana. Po raz kolejny zaczynamy rehabilitację od początku. Koszt jednej godziny rehabilitacji to 180 zł. Aby Zosia wróciła do pełnej sprawności, nieoceniona będzie Państwa pomoc w formie wsparcia finansowego rehabilitacji.

Za każdą wpłaconą złotówkę z głębi serca dziękujemy!

Aktualizacja z dnia 29.08.2022r.

Zosia przechodzi przez szczególnie trudny czas związany z wieloma, nowymi wyzwaniami i ogromnymi wydatkami. Niedawno przeszła przez biopsję kości udowej prawej, aktualnie czeka na wynik badania histopat, który może zadecydować o dalszym leczeniu. Na chwilę obecną szczególnie ważna i potrzebna jest codzienna i kompleksowa rehabilitacja, której jednorazowy  koszt to aż 180zł. Zosia mimo licznych przeciwności rozpoczyna nowy rok szkolny – ze względu na leczenie będzie uczęszczała na lekcje w formie zdalnej.

Aktualizacja z dnia 28.02.2022r.

Zosia walczy dzielnie, choć choroba nie ustępuje. Do operacji Zosia zakwalifikowała się dopiero 16 lutego po podaniu chemii 2 rzutu. Finalny efekt wydawał się być pomyślny, jednak badanie histopatologiczne wykazało, że chemia ponownie nie przyniosła oczekiwanych rezultatów. Nową alternatywą w leczeniu mogą okazać się badania genetyczne, na których podstawie dobrane zostaną dalsze kroki leczenia. Zosia jest wojowniczką, ale potrzebuje naszej asekuracji w tej trudnej i kosztownej walce.

Aktualizacja z dnia 11.01.2022

Niestety nie mamy dobrych informacji. Mimo chemioterapii nastąpiła progresja – guz zamiast się zmniejszyć, to urósł. W związku z tym planowana operacja nie doszła do skutku. Na razie Zosia ma zmienioną chemię, kolejne badania pozwolą ocenić jej rezultaty. Wyniki krwi obecnie są za niskie, to efekt obciążenia organizmu chemioterapią. Zosia jest słaba, musi się zregenerować.

W związku z progresją choroby zwiększamy cel finansowy zbiórki. Niestety wydatków wciąż będzie przybywać.

Mam na imię Zosia. W tym roku (2021) zdiagnozowano u mnie nowotwór złośliwy – kostniakomięsak (osetosarcoma). We wrześniu, podczas gdy moi znajomi wrócili do szkoły po wakacjach, ja trafiłam na oddział onkologiczny i rozpoczęłam leczenie.

Na razie jestem w trakcie chemioterapii. Jest mi ciężko, skutki uboczne są dla mnie bardzo dotkliwe. Wiem, że to dopiero początek i jeszcze długa droga przede mną. Prawdopodobnie czeka mnie operacja, a po niej niezbędna będzie rehabilitacja.

Zawsze byłam aktywna – pływałam, tańczyłam, jeździłam na nartach. Obecna sytuacja – kiedy jestem osłabiona i nie mogę robić tego, co wcześniej – jest dla mnie trudna do zniesienia. To co mi zostało, to pasja do gry w brydża i do historii.

W imieniu Zosi i jej mamy prosimy o wsparcie finansowe – leki, dojazdy na leczenie już teraz stanowią duże wydatki, których z czasem będzie na pewno przybywać.

Zosię można też wesprzeć przelewem na konto:

Tytuł przelewu: Zosia Sołowiej

Cel szczegółowy: Zosia Sołowiej