Małgorzata Buczma-Piaseczna

Zmagam się z glejakiem IV stopnia i potrzebuję Waszego wsparcia! Rodzina i przyjaciele dodają mi sił, ale koszty leczenia przerastają nasze możliwości. Każda wpłata przybliża mnie do powrotu do zdrowia i kontynuacji mojego powołania, którym jest pomoc innym.

Małgosia Buczma-Piaseczna

Zbiórka na:

leczenie nierefundowane

Marzenie:

Jestem na początku trudnej drogi leczenia. 31 maja 2024 r. usłyszałam szokującą wiadomość, która wywróciła moje życie do góry nogami. Zdiagnozowano u mnie glejaka IV stopnia. Moja rodzina – mąż, syn, mama, siostra i szwagier – oraz współpracownicy okazali mi niesamowite wsparcie, pełne empatii i chęci pomocy. Dzięki nim staram się zachować spokój, optymizm i zdrowy rozsądek, wierząc, że psychiczne nastawienie to więcej niż połowa sukcesu.

Z powodu choroby niestety byłam zmuszona przerwać pracę z nastolatkami w zakresie wsparcia psychologicznego oraz z grupą teatralną osób z niepełnosprawnościami intelektualnymi. Wierzę, że wrócę do tej działalności i nadal będę pomagać.

Aktualnie jestem po operacji i usunięciu guza. Teraz cała energia skierowana jest na leczenie, czekam na wytyczne onkologa. Niestety, większość nowoczesnych metod leczenia, takich jak immunoterapia, ewentualna operacja po wznowie –NanoTherm czy OPTUNE, nie jest refundowana, a koszty są ogromne. Pragnę próbować wszystkiego. Tak jak powiedziała pielęgniarka w szpitalu: Walcz!! I tak zrobię.

Nastąpił w życiu moment, w którym muszę prosić innych o pomoc finansową w leczeniu. Dlatego zwracam się do Was z prośbą o wsparcie finansowe. Wasza pomoc umożliwi mi dostęp do najnowocześniejszych metod leczenia i da szansę na powrót do zdrowia oraz do mojej pracy, która jest moją pasją. Każda wpłata przybliża mnie do tego celu. Dziękuję z całego serca za każdą pomoc.

„Prosząc o pomoc, wcale się nie poddajesz – powiedział koń- Przeciwnie,  pokazujesz, że nie chcesz się poddać”

Charlie Mackesy

Tytuł przelewu: Małgorzata Buczma-Piaseczna