Artur Stobiecki

Podczas rutynowego badania kolonoskopii, zdiagnozowano u mnie złośliwy nowotwór jelita grubego. Po skomplikowanej operacji i zaleceniu chemioterapii rozpocząłem również terapię wspomagającą, aby wzmocnić organizm. Proszę o wsparcie, abym mógł ją kontynuować jak najdłużej.

Zbiórka na:

leczenie wspomagające, suplementy, wizyty lekarskie

Marzenie:

W sierpniu 2023 roku podczas rutynowego badania kolonoskopii, które przeprowadzam regularnie co 5 lat, stwierdzono naciek ropny w jelicie grubym. Po pobraniu wycinków i przeprowadzeniu badania histopatologicznego wyniki okazały się najgorsze z możliwych – złośliwy nowotwór jelita grubego. Było to przerażające przeżycie dla mnie i mojej rodziny.

Po tym jak początkowy szok minął, natychmiast podjąłem walkę z chorobą. W lutym 2024 roku skonsultowałem się z chirurgiem onkologiem. Po przeprowadzeniu tomografii komputerowej chirurg zdecydował o konieczności operacji. W marcu 2024 roku przeszedłem skomplikowaną operację resekcji jelita grubego, obejmującą 2/3 poprzecznicy. Przebieg operacji nie obył się jednak bez komplikacji.

Badania histopatologiczne innych tkanek również nie były optymistyczne, w związku z czym zalecono chemioterapię, którą obecnie przyjmuję. Jak wiadomo, chemioterapia zwalcza komórki rakowe, ale również wyniszcza zdrowe, dlatego rozpocząłem leczenie wspomagające, mające na celu wzmocnienie i odbudowę organizmu. Terapia wspomagająca zwiększa szanse na wyleczenie, jednak jest to niestety bardzo kosztowne. Chciałbym ją kontynuować, aby zwiększyć swoje szanse na powrót do zdrowia i cieszenie się życiem.

Pozostaję pozytywnie nastawiony do życia i nie zamierzam się poddawać. Będę szukał różnych sposobów, wierząc, że uda mi się pokonać chorobę i wraz z rodziną dalej realizować nasze plany i marzenia.

Dziękuję, Artur.

Tytuł przelewu: Artur Stobiecki