Agnieszka Bieńka-Łojewska

Mam cudowną rodzinę i zamierzam pokonać nowotwór nie tylko dla siebie samej ale również dla nich, dla moich kochanych najbliższych: dla mojej mamy, mojego męża, syna wraz z żoną i dwójką super dzieciaczków. – Agnieszka Bieńka- Łojewska

01-07-2021

leczenie wspomagające (ok. 8 000 zł/msc)

AKTUALIZACJE:

05.01.2022r.

Obecnie, stan mojego zdrowia napawa mnie pewną nadzieją. Zakończyłam terapię konwencjonalną – był to trudny czas w moim życiu, na szczęście dużą pomocą okazały się zabiegi wspomagające w instytucie Immunomedica. Dzięki terapii łączonej osiągnęłam upragniony efekt, guz się cofnął. Wciąż zmagam się z dolegliwościami, które utrudniają mi codzienne funkcjonowanie i jestem zmuszona nieustannie uczęszczać na konsultacje lekarskie, ale jestem zdeterminowana, by w końcu zakończyć ten trudny etap mojego życia.

Diagnozę usłyszałam w kwietniu tego roku: rak, niestety wyjątkowo złośliwy

Oczywiście był to szok, jak można się domyślać, ale bardzo szybko zebrałam myśli i siły i podjęłam działanie.

W przeszłości zawsze byłam osobą zdrową i silną- nie chodziłam do lekarzy, prowadziłam zdrowy tryb życia, jadłam zdrowe, nieprzetworzone jedzenie. Miałam pozytywne nastawienie i uśmiech na twarzy w każdej sytuacji.

Moja praca zawodowa polega na codziennym kontakcie z ludźmi, ciągle nowymi osobami, co daje mi możliwość tworzenia wspaniałych relacji, dzięki którym wiem, że zwrócenie się do Was z prośbą o wsparcie ma ogromny sens.

Już przy pierwszym kontakcie z lekarzem usłyszałam, że jest źle i czeka mnie operacja, trudna i agresywna radioterapia, chemioterapia i prawdopodobnie kalectwo do końca życia. Nie potraktowałam tego jak wyroku, lecz jak wyzwanie, kolejne zadanie do pokonania.

Postanowiłam szukać innej drogi oraz konsultacji u kolejnych lekarzy. Druga opinia u innego lekarza onkologa, który leczy w sposób holistyczny, dała mi nadzieję na łatwiejszą drogę do wyzdrowienia, ale bardzo kosztowną. Polega ona na połączeniu terapii konwencjonalnej z naturalnymi metodami leczenia, których jest bardzo wiele, są sprawdzone i potwierdzone badaniami, a przede wszystkim dają ogromne możliwości na powrót do zdrowia.

Teraz już wiem, że droga do wyzdrowienia będzie trwać długo: rok, dwa lub może nawet kilka lat, ale przynajmniej wiem już jaką drogą chcę iść. Niestety, ze względu na wysoki koszt tej terapii i fakt, iż jest ona nierefundowana, jedyną szansą na podjęcie się tego leczenia jest dla mnie zbiórka pieniędzy.

Potrzebuję Waszej pomocy, bez tego nie mam finansowych możliwości na podjęcie leczenia. Codzienny ból i dyskomfort spowodowany chorobą nie pozwala mi na pracę na pełnych obrotach, tak jak to miało miejsce wcześniej, zanim zachorowałam. Choroba postępuje dość szybko i daje o sobie dotkliwie znać każdego dnia.

Proszę o wpłaty, nawet najdrobniejsze, one uratują moje zdrowie. Proszę udostępniajcie tę zbiórkę gdzie tylko możecie- każda drobna darowizna i każde udostępnienie jest na wagę mojego zdrowia i życia

Z góry dziękuję Wam wszystkim z całego serca!

Agnieszka

Agnieszkę można też wesprzeć przelewem na konto:

Tytuł przelewu: Agnieszka Bieńka-Łojewska

Cel szczegółowy: Agnieszka Bieńka-Łojewska