Bardzo nam miło, że tu jesteś. Poniżej znajdziesz różne formy wsparcia, wybierz swoją ulubioną lub zaproponuj nam nową!
Liczba zachorowań na raka zwiększa się z roku na rok. Każdy z nas może zachorować na nowotwór. Pomóżmy innym pokonać chorobę i wrócić do swojej codzienności.

Wsparcie finansowe

Zobaczyłeś drobne w portfelu? Zamień je na transport, leki lub wizytę u lekarza dla chorego!

Stałe wsparcie

Leczenie onkologiczne zwykle trwa długo, dlatego zachęcamy Cię do regularnego wspierania naszej Fundacji. Nawet niewielka, ale stała pomoc pozwoli nam lepiej planować i realizować wsparcie dla chorych onkologicznie.

Możesz to zrobić na 3 sposoby: Polecenie zapłaty to bardzo prosta i bezpieczna forma przekazywania regularnych darowizn. Od momentu jej aktywowania, Twoja darowizna jest automatycznie przekazywana dla Fundacji – nie musisz się o to martwić! Wystarczy, że prześlesz nam pocztą na adres Fundacji wypełnione Twoimi danymi polecenie zapłaty, a my zajmiemy się resztą! Po weryfikacji prześlemy je do banku, który uruchomi przelew cykliczny z Twojego konta. Wszystkie transakcje będą odnotowane na Twoim wyciągu bankowym. W każdej chwili możesz zmienić kwotę lub całkowicie zrezygnować z darowizny.

Płatność cykliczna kartą – dzięki bezpiecznym płatnościom PayU możesz ustawić cykliczne zlecenie w kilka sekund! Wystarczy podać dane karty oraz wskazać kwotę, którą chcesz przekazywać, a będzie automatycznie ściągana z Twojej karty przez rok (lub do końca ważności karty, jeśli przypada wcześniej)! Oczywiście w dowolnej chwili możesz ją anulować lub zmienić.

Stałe zlecenie – możesz także ustawić comiesięczny przelew z poziomu swojej bankowości (internetowej i tradycyjnej). Samodzielnie wprowadzisz nasze dane, wybierzesz kwotę, termin i częstotliwość przelewu. Będzie on aktywny, dopóki go nie anulujesz w swoim banku bądź nie zmienisz numeru konta.

Dane do przelewu:
FUNDACJA ONKOLOGICZNA RAKIETY, Bank ING: 52 1050 1025 1000 0090 3010 4252,
SWIFT: INGBPLPW, IBAN: PL52105010251000009030104252
tytuł przelewu: stałe zlecenie

Jeśli masz pytania, skontaktuj się z nami mailowo: [email protected] lub telefonicznie: 22 299 29 28.

Wspieraj nas przy okazji szybkich płatności online

Z przyjemnością informujemy o rozpoczęciu współpracy Fundacji Onkologicznej Rakiety z platformą fundraisingową Donateo. Platforma Donateo organizuje przestrzeń na efektywną pomoc potrzebującym poprzez współpracę organizacji dobroczynnych z biznesem odpowiedzialnym społecznie oraz darczyńcami. Platforma powstała w 2019 r. i jako pierwsza wprowadziła w Polsce system mikrodonacji bezgotówkowych. Dzięki niej z łatwością można wspierać naszą Fundację przy pomocy mikropłatności bezgotówkowych. Między innymi w transakcjach internetowych serwisu Przelewy24 i BLIK. W formatce płatniczej pojawia się widget z logo, umożliwiający przekazanie drobnej wpłaty na rzecz naszej Fundacji.

Zakupy w internecie z FaniMani

przy okazji zakupów w internecie sprzedający przekaże średnio 2,5% ceny zakupu na nasze działania: Profilaktykę chorób nowotworowych, Kompleksowa opiekę nad chorującymi Podopiecznymi, Zakup nierefundowanych leków.
Zainstaluj wtyczkę-przypominajkę do przeglądarki lub aplikację na telefon

Zostań wolontariuszem

Pomagaj po swojemu i rób to, w czym czujesz się najlepiej. Chcesz pomóc nam redagować stronę internetową? Załatwione! Chcesz wspierać naszych Podopiecznych? Bardzo proszę! A może znasz się na medycynie, dietetyce, psychologii lub prawie? Razem możemy pomóc chorym! Pomysłów mamy całe mnóstwo, potrzeb jeszcze więcej, więc i propozycji dla Was nieskończenie wiele. Napisz do nas – opisz swoje dotychczasowe działania oraz to, w jaki sposób chcesz pomóc. Zapraszamy do kontaktu z nami. Zacznijmy działać razem!

Wyślij swoje zgłoszenie na adres [email protected] w tytule wpisując wolontariat

Zadanie jest realizowane w ramach projektu „Ochotnicy Warszawscy”, którego celem jest zwiększenie liczby mieszkańców Warszawy, angażujących się w działania społeczne i ideę wolontariatu.

Dary rzeczowe

Dary rzeczowe to jeden ze sposobów bezpośredniego wsparcia naszej Fundacji i jej Podopiecznych.

Nie wiesz, co jest najpotrzebniejsze? Oto lista najczęściej zgłaszanych potrzeb:

• żywność
  • odzież
  • zabawki
  • książki i pomoce edukacyjne
  • leki i artykuły higieniczne
  • środki czystości
  • sprzęt medyczny
  • sprzęt rehabilitacyjny
  • sprzęt RTV i AGD
  • sprzęt biurowy
  • artykuły biurowe
  • bilety (ZTM, PKP, lotnicze)
  • usługi (transportowe, fryzjerskie, kosmetyczne, informatyczne, doradztwo)

Jeśli chcesz przekazać dary rzeczowe na rzecz Fundacji, skontaktuj się z nami. Omówimy szczegóły dotyczące zakresu wsparcia, sposobu przekazania darowizny i transportu.

Własna zbiórka

Czy wiesz, że możesz stworzyć własną zbiórkę i zaangażować w nią swoich znajomych? Wybierz, czy chcesz wesprzeć nasze cele statutowe czy Podopiecznego i uruchom zbiórkę na portalu Facebook!

Opowiedz o nas innym, to też bardzo ważna forma pomocy! Dzięki temu o naszych działaniach dowie się jeszcze więcej osób. Rozmawiaj, udostępniaj nasze posty, dziel się ulotkami i informacją o nas.

Dziękujemy, że jesteś z nami!

Ślub

Planujesz ślub? Przyjmij od nas ogromne gratulacje i najszczersze życzenia na nowej drodze życia. Także w tym ważnym dniu możesz pomóc. Zamiast być obdarowanym kwiatami, winem czy kuponami Lotto, poinformuj swoich gości, że w trakcie uroczystości będzie stworzona zbiórka na Fundację. Podarunki to rzecz przemijająca, a pomoc jest początkiem trwałej zmiany. Zbudujmy ją razem! Wszystko odbędzie się elegancko, ze smakiem i zachowaniem charakteru uroczystości. Dostarczymy Ci specjalnie przygotowane materiały: karty, które możesz dołączyć do zaproszeń, skarbonkę oraz pisemne podziękowania dla każdego gościa.

Jeśli chcesz, aby Twoja ceremonia zaślubin odróżniała się od innych i była okazją do pomagania, skontaktuj się z nami!

Testament

Czas zmierzyć się ze stereotypem, że testament tworzą tylko osoby starsze. Niedokonanie formalności i zdanie się na niepewny los spowoduje, że Twój majątek zostanie rozdysponowany zgodnie z przepisami prawa, wtedy konieczne jest postępowanie spadkowe. Jeśli zależy Ci na tym, żeby majątek trafił do Twoich bliskich lub/i do wybranej organizacji pozarządowej – nie zwlekaj i spisz testament (najlepiej w obecności notariusza).

Decyduj o tym, co udało Ci się wypracować przez lata. Dysponuj swoim majątkiem, zgodnie z preferencjami.