Mateusz Zalewski

Mówi się, że sensem życia jest spełnianie marzeń. To zmienia perspektywę gdy Twoim marzeniem jest życie. Proszę, pomóż mi je spełnić i pokonać glejaka.

Zbiórka na:

leczenie nierefundowane

Marzenie:

20 czerwca był dniem, który całkowicie odmienił moje życie. Dostałem wtedy wynik badania kontrolnego, które wykonuję regularnie od kilku lat. Ujawniło powrót złośliwego guza i potwierdziło, że czeka mnie nieuchronne starcie z glejakiem, który charakteryzuje się nawrotami i ciągłym rozrostem.
Teraz walczę z nim poprzez chemioterapię, przyjmując lek Temodal, który niestety jest nieskuteczny. Jednak w tym miesiącu pojawiła się szansa na podjęcie leczenia nowym lekiem, który najprawdopodobniej zahamuje wzrost guza. Niestety miesięczny koszt leczenia wynosi 60-70 tys. złotych. Jest to kwota znacząco przekraczająca moje możliwości finansowe. Dlatego za namową przyjaciół i bliskich zdecydowałem się założyć zbiórkę. Zacząłem wierzyć, że mogę wrócić do zdrowia oraz normalnego życia a wsparcie mojej rodziny i dziewczyny daje mi siłę i nadzieję.
Żyję również marzeniami o podróżowaniu, szczególnie po Ameryce Północnej i Południowej, w szczególności, że do tej pory szkoliłem się w języku hiszpańskim oraz biegle posługuję się językiem angielskim. Wiem, że będę w stanie zrealizować te podróże. Najpierw jednak muszę skupić się na wygraniu z chorobą. Aktualnie potrzebuję pomocy finansowej na lek, który może być kluczem do mojego powrotu do zdrowia.
Mówi się, że sensem życia jest spełnianie marzeń. Perspektywa zmienia się, gdy Twoim marzeniem jest życie. Każda wpłata to krok w jego spełnieniu. Dołącz do mojej podróży i przekaż mi wsparcie.

Tytuł przelewu: Mateusz Zalewski