Rakiety Oncology Foundation

Pierwsze „Wirtualne podróże z Globalworth”
już w poniedziałek, 21 października 2024
w Dziecięcym Szpitalu Klinicznym UCK WUM

Wirtualne Podróże z Globalworth

Fundacja Onkologiczna Rakiety i Globalworth łączą siły, by wspierać dzieci i młodzież chorującą onkologicznie, uruchamiając nowatorski projekt terapeutyczny wykorzystujący technologię wirtualnej rzeczywistości (VR).  Projekt „Wirtualne podróże z Globalworth”, który obejmie sześć polskich miast, ma nie tylko przynieść radość pacjentom przebywającym na oddziałach onkologicznych, ale także pomóc w obniżeniu poziomu stresu i lęku związanego z doświadczeniem choroby nowotworowej i leczeniem.

Od września 2024 roku, Globalworth i Fundacja Onkologiczna Rakiety, przy wsparciu wolontariuszy, rozpocznie realizację sesji terapeutycznych z wykorzystaniem gogli VR w Gdańsku, Katowicach, Wrocławiu, Łodzi, Krakowie i Warszawie.

mapka z miejscowosciami

Każda placówka, w której odbywać się będą sesje VR, otrzyma zestaw sprzętu (okulary VR i pady) do dalszego użytku.

Projekt „Wirtualne podróże z Globalworth” ma na celu nie tylko wsparcie terapeutyczne, ale również wywołanie uśmiechu poprzez oferowanie unikalnych doświadczeń w wirtualnym świecie.