Życie i zdrowie są w tej chwili dla mnie najważniejsze – Jolanta Sowól

leczenie wspomagające, suplementy, dojazdy

AKTUALIZACJE:

Aktualizacja z dnia 2.11.2021

Dzisiaj chciałabym przede wszystkim Wam podziękować… Dzięki wsparciu finansowemu – wpłaconym datkom na indywidualne subkonto oraz przekazaniu 1% każdy dzień jest bardziej słoneczny i mniej boli.

Będę ogromnie wdzięczna za przekazanie 1% przez Was drodzy przyjaciele, koleżanki koledzy, znajomi i nieznajomi również przy najbliższym rozliczeniu PIT. Proszę, nie zamykajcie przed nami, chorymi onkologicznie, swych dobrych, gorących serc i nadal wspomagajcie nas w walce z nowotworami.

Dbajcie również o siebie! Wykonujcie badania profilaktyczne – nowotwory atakują po cichu i znienacka.

Ja jestem po drugiej operacji. Wszystko, co zostało zaplanowane, zostało usunięte (mam nadzieję, żro to wszystko i zmiany nie będą już odrastać).

Życzę dużo zdrowia i wytrwałości w pokonywaniu wszystkich przeciwności.

Aktualizacja z dnia 21.09.2021

Przez rok i 3 miesiące wszystkie wyniki pokazywały, że moja choroba jest pod kontrolą. Rezonansy kontrolne wskazywały na zmniejszenie guza. Niestety ten ostatni z 25 sierpnia wskazał wznowienie choroby. A ja już zdązyłam przygotować się solidnie na powrót do mojej kochanej pracy z uczniami Augustowskiego Centrum Edukacyjnego odpoczątku września oraz do moich lekkoatletów – którzy są silni, zawsze walczą do końca i dają dużo pozytywnej energii.

Ja również nie poddaję się. Zatrzymałam się tylko na chwilkę, by nabrać nowych sił do walki z najtrudniejszym przeciwnikiem – guzem mózgu. Staję znowu do walki. Już pod koniec września mam zabieg operacyjny, wierzę mocno, że musi być dobrze. Jestem gotowa, wiem, że zwycięstwo nigdy nie przychodzi łatwo i wymaga cierpliwości. Dziękuję swojej rodzinie za wielkie wsparcie, Julusi i Jagience –  moim wnuczkom za siłę, Mężowi Bogusiowi że choruje razem ze mną a może i jeszcze bardziej. Kocham Was bardzo i wiem  – marzenia się spełniają.

Sport zawsze był obecny w moim życiu. Ukończyłam Akademię Wychowania Fizycznego i Sportu w Gdańsku. Zawodowo jestem nauczycielem wychowania fizycznego, prowadzę zajęcia z lekkoatletyki dla dzieci i młodzieży.

W maju 2020 roku rozpoczęła się lawina wydarzeń, których nigdy bym się nie spodziewała. Straciłam przytomność, miałam napad drgawkowy. Zostałam przewieziona do szpitala. Badania wykazały guza mózgu – nowotwór złośliwy płata skroniowego.

Obecnie jestem po operacji wycięcia guza, miałam radioterapię. Jestem pod opieką BCO w Białymstoku – tam otrzymuję chemioterapię. Czekam na termin na rezonans porównawczy głowy, wtedy okaże się, jakie są efekty leczenia.

Aby móc lepiej funkcjonować i „żyć” w miarę normalnie zdecydowałam się również na leczenie wspomagające. Zabiegi i suplementy sprzyjają mojemu samopoczuciu, jednak ich koszt jest wysoki. Życie i zdrowie w tym momencie mojej drogi są najważniejsze. Robimy wszystko, aby podołać wszystkim wydatkom związanym z powrotem do normalności, ale sami nie będziemy w stanie sobie poradzić, dlatego prosimy o wsparcie.

Jolę można też wesprzeć przelewem na konto:

Tytuł przelewu: Jolanta Sowól

Cel szczegółowy: Jolanta Sowól