Jolanta Borzymek

Pragnę wykorzystać wszystkie możliwe sposoby, aby pokonać raka i móc żyć. Proszę Was o wsparcie, bym mogła zrealizować moje marzenie o powrocie do zdrowia. – Jolanta Borzymek

02-12-2021

leczenie wspomagające, dojazdy, wizyty lekarskie

Aktualizacja z dnia 19.01.2023 r.

Los bywa przewrotny. W chwili kiedy wydawało się, że jestem już na prostej, że prawie pokonałam chorobę okazało się, że będę jeszcze potrzebowała dalszego leczenia, które niestety kosztuje.

Jak wiecie, leczyłam się w prywatnej klinice w Warszawie. Leczenie przyniosło rewelacyjny efekt. Wszystkie zmiany jakie były, cofnęły się. Węzły chłonne czyste. Zostało tylko jedno miejsce, gdzie żadne leki, a nawet chemia nie dotarła, ponieważ to miejsce jest bardzo słabo ukrwione. Guz miał około 5 cm, dał naciek na pęcherz przez co zrobił się zastój w nerce i powodował okropny, silny ból. Groziła mi utrata nerki. Aby pozbyć się problemu raz na zawsze lekarz stwierdził, że potrzebna jest operacja. Tak więc we wrześniu przeszłam bardzo ciężką operacje. Po około trzech tygodniach wyszłam ze szpitala. Myślałam, że to już koniec… Koniec tej rocznej, intensywnej i ciężkiej walki o życie, że w końcu mogę odpocząć, że się udało. Niestety tomografia po operacji pokazała, że jest inaczej. Ogromny szok. Operacja była bardzo ciężka i gwałtowna. Lekarz z prywatnej kliniki, u którego się leczyłam cały rok twierdzi, że najprawdopodobniej guz podczas operacji się rozlał i niestety rozsiał. Zaatakowało ponownie płuca i wątrobę. Zaczynam wszystko od początku. Jestem już po pierwszej chemioterapii.

Będę bardzo wdzięczna za Państwa dalsze wsparcie!

Nazywam się Jolanta Borzymek, mam 49 lat. Jestem matka dwóch wspaniałych córek. Mam też trzyletniego wnuczka Oskarka.

Z nowotworem jajnika zmagam się już 9 lat. Kiedy w 2012 roku zostałam skonfrontowana z tą diagnozą mój świat wywrócił się do góry nogami. Poddałam się chemioterapii, która przyniosła oczekiwany skutek – nastąpiła remisja. W dalszym ciągu byłam pod kontrolą lekarza, ale przez kilka lat żyłam w nadziei, że udało mi się pokonać raka.

Niestety, w 2018 roku choroba zaatakowała ponownie, szybciej i agresywniej niż mogłam się tego spodziewać. Pojawiły się przerzuty na węzłach  chłonnych i płucach. Ponownie przyjęłam chemioterapie. Po dziewięciu kursach nastąpiła tylko częściowa remisja, a skutek uboczny w postaci neuropatii kończyn uniemożliwił mi podjęcie dalszego leczenia.

Na tą chwilę medycyna konwencjonalna nie może mi nic więcej zaoferować. Chciałabym więc spróbować jeszcze medycyny niekonwencjonalnej, która ma szereg różnych możliwość, z których chciałabym skorzystać, i które pozwolą poprawić mój stan i oczyścić organizm po chemioterapii. Dużym obciążeniem finansowym są dla mnie również koszty związane z prywatnymi konsultacjami i dojazdami. Obecnie, mój budżet nie jest w stanie udźwignąć piętrzących się wydatków.

Pragnę wykorzystać wszystkie możliwe sposoby, aby pokonać raka i móc żyć. Proszę Was o wsparcie, bym mogła zrealizować moje marzenie o powrocie do zdrowia.

Jolantę można też wesprzeć przelewem na konto:

Tytuł przelewu: Jolanta Borzymek

Cel szczegółowy: Jolanta Borzymek