Jarosław Łaszkiewicz

W wyniku raka opon mózgowych doszło do uszkodzenia mózgu. – Jarosław Łaszkiewicz

01-01-2021

kontynuacja leczenia (konsultacje lekarskie, badania, leki)

AKTUALIZACJE:

Aktualizacja z dnia 21.01.2022

Niestety Jarek całkowicie stracił wzrok lewego oka. Czeka go usunięcie oka i założenie sztucznego oka, ale termin operacji jeszcze nie jest znany. Obecnie źle się czuje i jest po wstępnych badaniach jest podejrzenie  wirusowego zapalenia wątroby. Cały czas Jarek bierze dużo suplementów, które pomagają mu przy zaniku mózgu. Ich miesięczny koszt to spory wydatek, a sprawa o przyznanie renty jest dalej w sądzie.

Aktualizacja z dnia 7.01.2021

Jarek ma stwierdzony częściowy zanik mózgu. Przez uszkodzenie nerwów wzrokowych, nie widzi na lewe oko. Prawe oko jest w lepszym stanie – trzeba brać suplementy, leki i krople nawilżajace. Niestety operacja nie jest możliwa. Jest pod stałą opieką lekarską, niestety w związku z pandemią dostęp do specjalistów jest jeszcze bardziej utrudniony, większość konsultacji może się odbywać jedynie prywatnie.

Jarek ma stopień znaczny niepełnosprawności, potrzebuje opieki. Niestety obecnie nie ma przyznanej renty, trwa walka w sądzie w tej sprawie.

Aktualizacja z dnia 4.09.2020

Ostatnie badania nie wskazują wznowy guza. To dobra wiadomość. Niestety postępuje wodogłowie i zanik płata potylicznego i częściowo ciemieniowego. Jarek ma trudności z koncentracją, pamięcią, odczuwa również zaburzenia nastroju. Niepokojąca jest również postępująca utrata wzroku. W najbliższych dniach lekarze mają podjąć decyzję co do ewentualnej kolejnej operacji.

Aktualizacja z dnia 22.04.2020

Jarek jest pod stałą opieką lekarską, ma wykonywane badania kontrolne. Obecnie ważna jest diagnostyka torbieli. Miał zrobiony rezonans, czeka na opinię lekarza. Niestety w związku z pandemią koronawirusa zarówno konsultacje jak i dalsze badania są wstrzymane.

Aktualizacja z dnia 22.03.2019

Jarek miał operację. Obecnie ma trudną sytuację finansową. Potrzebna jest konsultacja u okulisty ze względu na problemy ze wzrokiem. W październiku będzie miał kolejne badania.

Mam 33 lata, od dziecka mam problemy ze zdrowiem. W wieku 6 lat zdiagnozowano u mnie chłoniaka. Po długim leczeniu udało mi się wrócić do sprawności. Miałem nadzieję nigdy nie wrócić do szpitala.

Niestety, w październiku 2018 roku zacząłem mieć problemy z mową i utrzymaniem równowagi. Przyczyną okazał się guz mózgu o średnicy 7 cm. Po operacji został fragment, którego nie da się usunąć, zaplanowano dla mnie radioterapię. Niestety pojawiły się komplikacje. W styczniu przeszedłem kolejną operację. Niedługo później pojawił się w okolicach rany pojawił się płyn. W marcu miałem operację naprawczą opon mózgowych i powłok czaszki.

Jestem wielkim fanem piłki nożnej. Zawsze kibicuję ulubionym drużynom i już nie mogę się doczekać najbliższych mistrzostw Europy!

Jarka można też wesprzeć przelewem na konto:

Tytuł przelewu: Jarosław Łaszkiewicz

Cel szczegółowy: Jarosław Łaszkiewicz

_________________________________________________________

ENGLISH

I am 32, I have had health issues since childhood. I was diagnosed with a lymphoma at the age of 6. After a long treatment I managed to return to health. I had hoped to never return to a hospital.
Sadly, in October 2018 I started having problems with my speech and balance. The cause turned out to be a brain tumor (7 cm in diameter). An inoperable fragment has remained inside after surgery, for which radiation therapy has been planned. Unfortunately, medical complications have occured. In January I underwent another surgery. Soon after that fluid has appreared around the wound. In March I underwent a cranial and meninx reconstruction.
I am a big football fan. I always support my favorite teams and cannot wait for the upcoming UEFA Euro 2020!

To support Jaroslaw from abroad, please donate to these accounts

SWIFT code for all the accounts: INGBPLPW

Transfer title: Jaroslaw Laszkiewicz

Tytuł przelewu: Jarosław Łaszkiewicz