0 zł

leczenie wspomagające, suplementy

Rok 2020 rozpoczął się dla mnie obawami i strachem. Słabe wyniki i wysokie próby wątrobowe obudziły moją czujność i zmobilizowały do poszukiwania odpowiedzi u specjalistów. Wizyta u hematologa nie przyniosła mi oczekiwanej ulgi – tak naprawdę wciąż  nie wiedziałem niczego konkretnego.

Po pół roku wszystkie dotychczasowe objawy uderzyły z podwójną siłą. Zostałem skierowany na rezonans, którego wyniki były jednoznaczne. Onkolog potwierdził diagnozę, której obawiałem się najbardziej – rak złośliwy wątrobowo- komórkowy.

Przez cały rok leczono mnie Sorafenitem – niestety bez wyraźnych rezultatów. W listopadzie ubiegłego roku wdrożono Cabometix, a tomograf przyniósł jedynie złudną nadzieję o recesji. Obecnie prognozy są dużo mniej optymistyczne – właśnie ze względu na to podjąłem decyzję o poszukiwaniu opcji niestandardowych. Chciałabym leczyć się u doktora Sędziaka, wspomagać się suplementami (w tym olejkami), przejść przez zabieg krioablacji, który mógłby okazać się ogromnym wsparciem dla mojego leczenia.

Choroba jest dla mnie ogromnym wyzwaniem finansowym. Ze względu na stale pogarszający się stan zdrowia musiałem przejść na zwolnienie, a następnie skorzystać z zasiłku chorobowego, który przysługuje mi tylko do stycznia. Kolejne 5 miesięcy będzie czasem wzmożonego stresu. Jestem tuż przed emeryturą, ale nie mam pewności, czy do czasu jej uzyskania dostanę rentę, dzięki której mógłbym godnie przeżyć te prawie pół roku.

Mam jeszcze wiele marzeń, które chciałabym zrealizować. Przede wszystkim chciałabym być częścią dorastania mojej 3 wnucząt, chcę być dla nich pomocą. Nie jestem jeszcze tak stary, by zwyczajnie się poddać. Doświadczenie nowotworu sprawiło, że tym bardziej chcę walczyć o siebie i moje plany, dlatego zrobię co w mojej mocy, by pokonać chorobę, przeżyć jeszcze niejedną wiosnę i cieszyć się zdrowiem spędzając wakacje na Mazurach.

Henryka można też wesprzeć przelewem na konto:

Tytuł przelewu: Henryk Kukliński

Cel szczegółowy: Henryk Kukliński