Nie pozwolę, aby rak nas rozdzielił. – Beata Rabczak

suplementy diety, leczenie wspomagające

AKTUALIZACJE:

Aktualizacja z dnia 15.06.2022

W maju została wdrożona radioterapia wraz z hipertermią. Mama aktualnie jest osłabiona i porusza się na wózku inwalidzkim, chemia w tabletkach pogorszyła stan zdrowia dodatkowo straszny ból kości. Jest w trakcie zmiany chemii, która jest nierefundowana – koszt takiej chemii wynosi 20 tys. złotych. Prywatne konsultacje, wizyty u lekarzy w ościennych miastach są bardzo kosztowne. Potrzebna jest rehabilitacja ręki prawej (od piersi po amputacji) – ręka jest strasznie nabrzmiała z powodu zastoju limfatycznego, jest ciężka i obolała.  8.06.2022 został  wykonany Tomograf Komputerowy aktualnie czekamy na wyniki badania do dalszego leczenia i konsultacji medycznej.  Środków na leczenie zaczyna brakować, prosimy o każde wsparcie. Każda złotówka ma dla Nas znaczenie.

Aktualizacja z dnia 26.10.2021

Obecnie, Beata zmaga się z wznową choroby. Chemioterapia, którą przyjmuje, osłabia jej organizm, wzrok i zwiększa ryzyko wystąpienia powikłań sercowo-naczyniowych.  Wykryto również obciążenie genetyczne mutacji BRCA1. Planowane jest dalsze leczenie chemioterapią, a w razie widocznej poprawy wdrożona zostanie radioterapia oraz chemia uzupełniająca w tabletkach.

Beata mieszka w Katowicach, w 2020 roku skończyła 40 lat. W tym samym roku usłyszała również diagnozę – rak piersi.

Kilka tygodni po moich urodzinach wyczułam niepokojącą zmianę na prawej piersi. Biopsja i TK nie pozostawiły wątpliwości – guzek, który zauważyłam to nowotwór złośliwy piersi, pojawiły się również przerzuty do węzłów chłonnych. Diagnoza była szokiem dla wszystkich. Zawsze prowadziłam spokojny, zdrowy tryb życia. W rodzinie nigdy nie było żadnych historii onkologicznych. Nikt nie przypuszczał, że coś takiego może nas spotkać.

Szybka diagnoza pozwoliła na natychmiastowe podjęcie leczenia. Obecnie Beata jest w trakcie chemioterapii. Jej brat jest dietetykiem, dlatego od razu zadbał o odpowiednią zmianę diety i prawidłową suplementację. Niestety koszty konsultacji lekarskich, leków, suplementów wzmacniających organizm są bardzo duże. W walce o zdrowie wszystkie inne potrzeby stają się mniej istotne, jednak wydatków wciąż przybywa, a możliwości finansowe rodziny niedługo się skończą.

Beata ma wsparcie dobrych ludzi, dzięki którym jest silna psychicznie. Jej największą motywacją i wartością w życiu jest 19-letnia córka (znajomi śmieją się, że wyglądają jak siostry). Jest z nią bardzo blisko i to dla niej mobilizuje w sobie wszystkie siły do walki z chorobą.

Nawet najlepsza opieka ze strony najbliższych nie wystarczy, jeśli po prostu zabraknie środków na leczenie, dlatego bardzo prosimy o każde wsparcie.

Beatę można też wesprzeć przelewem na konto:

Tytuł przelewu: Beata Rabczak

Cel szczegółowy: Beata Rabczak