Anna Kałżyńska

Wsparcie kochającej rodziny i silna wola walki są skuteczną bronią w walce z nowotworem, ale niewystarczającą. – Anna Kałżyńska

9581,00  z 200000,00

01-01-2021

leczenie nierefundowane

AKTUALIZACJE:

Witam

Mam na imię Anka i mam 46 lat, choć czuję się na 20. W 2019 roku przeżyłam swoje prywatne trzęsienie ziemi, kiedy dowiedziałam się, że mam bardzo rzadkiego guza- czerniaka gałki ocznej. Zaskoczenie, szok, niewyobrażalny stres- wszystkie te emocje kumulowały się w mojej głowie i napędzały do szybkiego działania. Dzięki ekspresowej interwencji trafiłam do Krakowa, do prof. Dixon, gdzie przeszłam operację- brachyterapie.

Do marca 2021 roku rokowania były bardzo dobre.

Niestety, w kwietniu 2021 roku mój lokator narobił mi dość licznych przerzutów. Jestem wojowniczką, dlatego nieustannie szukałam nowych rozwiązań, alternatywnych opcji, leczenia, które zdetronizowałyby mojego przeciwnika. Trafiłam do Szczecina i tam podjęto decyzję o chemioterapii. W międzyczasie dowiedziałam się, że w Warszawie u prof. Ługowskiej jest rekrutacja na leczenie kliniczne czerniaka gałki ocznej. Pod presją czasu i emocji skontaktowałam się z nimi. Udało mi się zakwalifikować do badań wstępnych, podczas których próbki badań wysłano do USA. Postawiłam wszystko na jedną kartę, tym bardziej, że w tym czasie nie mogłam podejmować żadnego innego leczenia. Niestety, cały ten proces okazał się jedynie mrzonką, ulotną nadzieją i zmarnowanym czasem. Straciłam 5 tygodni, w trakcie których mogłabym podejmować jakąkolwiek inną kurację. Zostałam na lodzie, bez żadnej asekuracji. Nie cofnę czasu, ale nie zamierzam się poddawać

Teraz, bardziej niż kiedykolwiek wcześniej, czuję potrzebę i konieczność szybkiego podejmowania kolejnych prób. Zaczynam od nowa, poszukując leczenia poza granicami Polski. Obecnie, daje mi to jedyną szansę na znalezienie ,,złotego środka”- leczenia, które byłoby skuteczne w walce z moim nowotworem, a jednocześnie pozostawiałoby mi opcję prowadzenia równoległej kuracji.

Jestem wieczną optymistką i wierzę, że dzięki energii, którą w sobie noszę i Waszemu wsparciu jestem w stanie skutecznie przeciwstawić się niechcianemu lokatorowi, który nieustannie czyha na moje zdrowie. Wsparcie kochającej rodziny i silna wola walki są skuteczną bronią w walce z nowotworem, ale niewystarczającą.

Potrzebuję wsparcia finansowego, by móc szukać pomocy. Nie stać mnie na utratę chociażby jednego dnia.

Annę można też wesprzeć przelewem na konto:

Tytuł przelewu: Anna Kałżyńska

Cel szczegółowy: Anna Kałżyńska