0 zł

leczenie wspomagające

Mam zaledwie 31 lat. Dotychczas starałam się żyć tak, by swoim działaniem reagować na krzywdę innych, stać w opozycji do nieszczęść, które stanęły na ich drodze. Angażowałam się w akcje charytatywne (najaktywniej w Szlachetną Paczkę), pracowałam również z autystycznymi dziećmi. Zwyczajną, pełną ciepła codzienność przerwała okrutna diagnoza: nowotwór mózgu, a zaraz potem odkryte przerzuty. Stan zdrowia nie pozwala na standardową, farmakologiczną terapię. Pozostały jedynie metody niekonwencjonalne, które niestety kosztują.

Na początku minionego roku mój stan  zaczął się gwałtownie pogarszać. Silnym bólom głowy towarzyszyły omdlenia. Wtedy też zostałam skonfrontowana z diagnozą, która zachwiała moim życiem i moją codziennością.  Niedługo potem rozpoznano u mnie też zagrożenie nowotworowe narządów rodnych, a w końcu przerzuty do krwi – białaczkę. Ze względu na astmę, nadciśnienie tętnicze oraz brak krzepliwości krwi odmówiono mi leczenia farmakologicznego. Lekarze, u których szukałam pomocy stwierdzili, że nie wytrzymam chemioterapii.

Pierwszy szok i załamanie nie osłabiły mojej woli walki – wiedziałam, że nie mogę się poddać. Postanowiłam sięgnąć po medycynę niekonwencjonalną. Kilka razy w tygodniu przyjmuję wlewy witaminowe – niestety, koszt jednego to 500 złotych. Do tego dochodzą opłaty za dojazdy i badania. Gdy lekarze umywają ręce od leczenia, a medycyna naturalna wygrywa z widmem śmierci, bo pomocne okazują się kroplówki witaminowe i seanse normobaryczne, nie pozostaje nic innego jak tego typu terapię kontynuować. Wierzyć w jej skuteczność. Tym bardziej, że są jeszcze dobrzy i hojni ludzie na świecie, którzy bezinteresownie niosą pomoc.

Mam też dla kogo żyć . Myślę w tym momencie o moich czterech chrześniakach. To wszystko razem daje siłę do walki z najgorszym. Niestety – jest ono ciągle jeszcze we mnie, że wspomnę glejaka i ostatnio stwierdzoną białaczkę. Bywają dni i noce, że ból obezwładnia. Jednak rano wstaję i zaczynam walkę od nowa. Mam misję do spełnienia i nie mogę się poddawać!

Anetę można też wesprzeć przelewem na konto:

Tytuł przelewu: Aneta Sobieraj

Cel szczegółowy: Aneta Sobieraj