Agnieszka Nowak

Całe życie zawodowe pomagałam i pomagam ludziom w chorobie, a teraz jestem w trudnej sytuacji, gdyż moja choroba wymaga olbrzymich nakładów finansowych. – Agnieszka Nowak

01-01-2021

leczenie wspomagające

AKTUALIZACJE:

Aktualizacja z dnia 10.12.2021

Agnieszka dalej pracuje, wyniki badań są dobre. Ważne jest utrzymanie leczenia wspomagającego, dlatego dalej korzysta z suplementacji i zabiegów. Najważniejsze, że wszystko zmierza w dobrym kierunku, a jej stan jest bardzo dobry.

Aktualizacja z dnia 17.03.2021

Sytuacja zdrowotna jest stabilna, Agnieszka czuje się dobrze. Pracuje, a w listopadzie 2020 została szczęśliwą babcią Krzysia. Wszystko zmierza w dobrym kierunki, ale walka trwa cały czas. Agnieszka codziennie przyjmuje leki. W lutym była znowu w Klinice w Niemczech i co tydzień przyjmuje kroplówki.
Teraz cieszy się nadchodzącą wiosną i powrotem do zdrowia. Każde wsparcie jej zbiórki pomoże jej kontynuować leczenie.

Aktualizacja z dnia 6.08.2020

Agnieszka czuje się coraz lepiej. To wspaniała wiadomość! Wczoraj wróciła do pracy – na razie w bardzo niewielkim wymiarze godzinowym. To dla niej bardzo ważne, aby wrócić do aktywności i znów móc przyjmować pacjentów.

Aktualizacja z dnia 20.03.2020

Agnieszka już rozpoczęła leczenie w Niemczech. Zabiegi są bardzo intensywne, ale Agnieszka nie poddaje się zmęczeniu i wierzy, że leczenie pomoże w walce z chorobą.

Nazywam się Agnieszka Nowak mam 51 lat i jestem lekarzem ginekologiem, od 2003 roku zmagam się z chorobą nowotworową.

Krótko po diagnozie (rak piersi) byłam operowana i poddana chemioterapii oraz hormonoterapii. Można powiedzieć, że miałam spokój do 2016 roku, kiedy stwierdzono stan przedrakowy w drugiej piersi.

Poddałam się operacji – mastektomii z równoczesną rekonstrukcją piersi, wycięto również węzeł wartowniczy. Po operacji okazało się, że jest to rak przewodowy, ale węzeł wartowniczy jest czysty. Po pół roku zajęte były 2 węzły i pojawił guzek w piersi operowanej.

Obecnie stan mój nie jest najlepszy, mam wznowę choroby i przerzuty do kości.

Oprócz standardowego leczenia (Kisqali, Aromek i nierefundowana w moim przypadku Xgeva), szukałam innych rozwiązań. Znalazłam klinikę Rheine w Niemczech, gdzie możliwa jest hyperterma i immunoterapia, która pomaga w standardowym leczeniu. Miesięczny koszt to ok 5 000 euro.

Przez 25 lat pomagałam i pomagam ludziom w chorobie, a teraz jestem w trudnej sytuacji, gdyż moja choroba wymaga olbrzymich nakładów finansowych, a ja jako osoba samotna i obciążona chorobą nowotworową nie jestem w stanie teraz aż tak dużo pracować, aby pokryć koszty leczenia.

Dlatego zwracam się o pomoc i umożliwienie mi zebrania środków finansowych na pokrycie kosztów leczenia

Agnieszkę można też wesprzeć przelewem na konto:

Tytuł przelewu: Agnieszka Nowak

Cel szczegółowy: Agnieszka Nowak

Moesz te wesprzeć podopieczniego wpłatą na konto

Numer konta fundacji:

Tytuł przelewu: Agnieszka Nowak